Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Маринована риба»Маринована аншоа с лимонов сок

Маринована аншоа с лимонов сок

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Маринована аншоа с лимонов сок1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Който си пада по ароматните рибни салати, първо трябва да си маринова аншуата - кулинарна мъдрост"

Необходими Продукти

  • аншоа - 225 г (с отстранени глава и опашки)
  • лимонов сок - от 3 лимона
  • зехтин - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки (счукан)
  • магданоз - 1 с.л.
  • морска сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете аншоата. След това я измийте, отцедете и подредете в чиния.

Изстискайте 2/3 от лимоновия сок върху рибата и я поръсете със сол. Покрийте я и я оставете да престои така едно денонощие.

Преместете рибата в отделни чинии и я поръсете със зехтин и останалия лимонов сок. Покрийте я с чесън и магданоз и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: