Начин на приготвяне
Кокосовото мляко се поставя в съд на котлона и се добавя еритритолът. Към сместа се прибавя и натуралното какао.
Още докато всичко е на котлона, се пасира с пасатор до гладка смес.
Добавете постепенно и ксантановата гума. С пасатора разбивате всички бучици.
Течността трябва да стане като тесто за палачинки. След това сместа се оставя да изстине, изсипва се в подходящ съд и се поставя във фризера, да се охлади.
Сметаната трябва да престои няколко часа във хладилника, преди да се разбие с миксера на гъст крем.
Към нея прибавяме сместа от фризера, която се е охладила за поне 1 час. Всичко хубаво се размесва до еднородна смес.
Готовият крем се поставя във формички за сладолед или подходяща кутия. Оставете на престои една нощ.
Домашният сладолед се изважда много лесно от формичките, ако след изваждането от фризера оставите формичките на страна за 5 минути и след това дръпнете клечката.
Да вие вкусно с моя домашен сладолед с еритритол.