Начин на приготвяне
Яйцата, сметаната, разтопеното масло и ванилията се разбиват с миксер.
След това се прибавят останалите съставки и отново се разбива.
Използвах силиконови форми - сърца. Не съм ги мазала с масло.
На дъното на формичките се слага една малинка и се покрива с част от кексовата смес.
След това се слага още една малинка и отново от сместа.
Не пълня формите, а оставям отгоре един пръст място.
Пекат се в предварително загрята фурна на 180 °C за 25 минути. Моята фурна е газова и пече различно. Наглеждайте! Моите даже малко се препекоха. Но са много вкусни!
След изпичане шоколадовите кексчета ги обръщам, защото са по-красиви така.
Забележка: Подсладителите ми са 1:1 със захарта, това значи, че тези 80 г подсладител отговарят на 80 г захар. Ако ползвате друг, примерно 1:4, трябва да намалите количеството 4 пъти или в случая да сложите 20 г.
Източник: Вкусни рецепти с Валерия