Запеканка с Арпа Фиде на фурна

23/02/2018
Невена Блажева Иванова
отНевена Блажева ИвановаПомощник Готвач13952504
"Готви се като всички останали запеканки, просто е някак по-вкусна "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 252
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и чесънът се наситняват. Останалите зеленчуци се нарязват на малки кубчета, като патладжанът се обелва и престоява 20 минути със сол, за да се отстрани горчивият му сок. Морковът се настъргва на едро ренде или се реже с помощта на белачка на тънки люспи.

Арпа фидето се сварява във вряща подсолена вода.

Зехтинът се загрява в голям тиган и се задушават лукът и чесънът.

Добавят се тиквичките, морковът, патладжанът и чушката и се пържи, като се бърка често.

Слага се нарязания на кубчета един домат, поръсва се с щипката захар и се готви всичко на тих огън още 10 мин. Овкусява се със сол и пипер.

Сварененото фиде се отцежда, като се оставя и малко от течността. Добавя се към зеленчуците и се разбърква. Добавят се и подправките.

Всичко се изсипва в тавичка и се заравнява. Върху запеканката се подрежда другият домат нарязан на тънки шайби. Поръсва се обилно с настъргания пушен кашкавал, поръсва се с червен пипер и се слага да се запече за 30 мин.

Поднася се с прясната мащерка.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар