Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Арпа фиде с кюфтенца

Арпа фиде с кюфтенца

Арпа фиде с кюфтенца
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5
"Арпа фиде - добре, кюфтенца - още по-добре, комбинацията от двете - супер"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г телешка
  • арпа фиде - 500 г
  • домати - 1 кг
  • черен пипер - 1 к.л.
  • сол
  • олио
  • магданоз
  • захар - 1 щипка
  • галета - 1 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • кашкавал - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа омесете каймата с яйцето, галетата, черния пипер, нарязан пресен магданоз и сол на вкус.

Оформете малки кръгли кюфтенца и ги оваляйте в брашно. Изпържете ги до готовност.

В друг съд сложете рендосаните домати, захарта, малко мазнина и сол на вкус. Запържете докато водата леко се изпари.

Сварете пастата в подсолена вода и я изцедете. Към орзото прибавете доматения сос и разбъркайте.

Поднесете с изпържените кюфтенца и рендосан кашкавал.

Арпа фидето с кюфтенца е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: