Начин на приготвяне
Този начин на приготвяне на тиква ми е любим, но от баба съм научила рецептата с ориз.
Този път реших да пробвам с арпа фиде и определено ми хареса повече сладка тиква с арпа фиде.
Нарежете тиквата на кубчета, по-малки от локум.
Сложете ги в подходяща тава и ги посипете с половината от захарта и канелата.
Налейте вода и отгоре наредете парченца масло.
Сложете тавата в предварително загрята на 180 °C фурна и печете, докато тиквата поомекне.
Отделно разбийте яйцата с останалата захар, ванилията и топлото мляко. Залейте тиквата и добавете арпа фидето.
Разбъркайте и печете сладката тиква, докато поеме течността и получи хубав златист цвят.
Оставете десерта с тиква да се охлади и се насладете!