Сладка тиква с арпа фиде

РумиРуми
Новак
3233350
Сладка тиква с арпа фиде
Снимка: Руми
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12
"Малко по-различна печена тиква, която ще ви донесе сладки спомени от детството"

Необходими Продукти

  • тиква - 700 г, обелена от кората и почистена от семките
  • захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 4
  • прясно мляко - 600 мл
  • арпа фиде - 1/2 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • ванилия - 2
  • канела - 1 ч.л.
  • краве масло - 40 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Този начин на приготвяне на тиква ми е любим, но от баба съм научила рецептата с ориз.

Този път реших да пробвам с арпа фиде и определено ми хареса повече сладка тиква с арпа фиде.

Нарежете тиквата на кубчета, по-малки от локум.

Сложете ги в подходяща тава и ги посипете с половината от захарта и канелата.

Налейте вода и отгоре наредете парченца масло.

Сложете тавата в предварително загрята на 180 °C фурна и печете, докато тиквата поомекне.

Отделно разбийте яйцата с останалата захар, ванилията и топлото мляко. Залейте тиквата и добавете арпа фидето.

Разбъркайте и печете сладката тиква, докато поеме течността и получи хубав златист цвят.

Оставете десерта с тиква да се охлади и се насладете!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: