Начин на приготвяне
Пилешките бутчета се обезкостяват и месото се нарязва на кубчета. Аз отстранявам и кожата. Кубчетата месо се слагат в дълбок тиган и се задушават в малко мазнина.
Лукът и морковът се почистват и нарязват на средно големи парчета. Чушките се почистват от семките и също се нарязват.
Нарязаните зеленчуци се прибавят към късчетата месо. Накрая се прибавят доматите, нарязани на кубчета и царевицата.
След като омекнат зеленчуците се прибавя арпа фидето и се долива около три чаени чаши вода. Ястието се подправя със сол, черен пипер и половин чаена лъжичка куркума.
Готви се до готовност на пастата, като се разбърква от време на време. Ако е необходимо се долива още вода.Поднася се поръсено с нарязан на ситно пресен магданоз.
Арпа фидето с пилешко е готово.