Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Шницели»Пилешки шницели с тортила панировка

Пилешки шницели с тортила панировка

Пилешки шницели с тортила панировка3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Толкова хрупкави пилешки шницели не сте опитвали! Тайната е в панировката."

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 2 бр. гърди или др.
  • тортила чипс - 1 пакет
  • брашно - 1 с.л.
  • къри - 1 щипка
  • куркума - 1 щипка
  • яйца - 3 бр.
  • сол - 1 щипка
  • олио - за пържене
  • картофи - пържени, за гарнитура
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всяко пилешко филе разрязваме през средата, за да получим 4 пилешки шницела.

Начукваме ги внимателно, за да ги изтъним максимално.

Смиламе тортила чипса в блендер на ситно и го смесваме с брашното, солта, куркумата и кърито.

Овалваме шницелите в тази смес, подреждаме ги в широк съд и ги прибираме в хладилника за 360 минути. Така ще се стегнат и ще изглеждат по-добре после.

Разбиваме яйцата в купа.

Загряваме олио в дълбок тиган.

Потапяме шницелите в разбитите яйца и пускаме в горещото олио.

Пържим пилешките шницели от двете страни до златисто - по около 5-6 минути от всяка страна.

Сервираме готовите пилешки шницели с пържени картофки.

Рецептата за пилешки шницели с тортила панировка е изпълнена!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: