Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Сиренява супа»Базелска супа със сирене

Базелска супа със сирене

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Базелска супа със сирене2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3-4

Необходими Продукти

  • брашно - 70 гр.
  • масло - 60 гр.
  • лук - 1 глава
  • сланина - 30 гр.
  • бульон - месен 1250 мл.
  • червено вино - 100 мл.
  • сирене - Пармезан 50 гр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прави се светла запръжка от маслото и брашното, прибавят се ситно нарязаните лук и сланина, изпържва се, залива се с леко сгорещен бульон и се бърка.

Супата се вари половин час, като от време на време се разбърква, след това се пасира, подгрява се, прибавя се виното, посолява се и се поднася.

Отделно се сервира настърганото сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
54
40
31
20
10
Дай твоята оценка: