Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Спаначена супа»Спаначена супа със сирене и грис

Спаначена супа със сирене и грис

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Спаначена супа със сирене и грис
Снимка: Мария Симова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Ароматна супичка, която може да приготвите за по-малко от половин час"

Необходими Продукти

  • спанак пресен - 250 г
  • пресен лук - 4 бр.
  • картофи - 1 бр.
  • грис - 1 с.л.
  • олио - 70 мл
  • кисело мляко - 400 г
  • яйца - 1 бр.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • сирене - 100 г
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С вряла вода попарете почистения и измит спанак за кратко, прецедете и го нарежете на ситно заедно с пресния лук. Нарежете картофа на малки кубчета.

В нагрятото олио запържете лука и спанака за кратко, добавете картофките и леко посолете.

След кратко запържване прибавете гриса и разбъркайте, налейте около литър гореща вода и оставете да поври на слаб огън до готовност на картофките.

Разбийте яйцето в метален съд, добавете киселото мляко и 1 с.л. лимонов сок, нагрейте при непрекъснато бъркане и сипете застройката в готовата супа.

Натрошете сиренето в още горещата супа и поръсете с черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: