Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кекс с меки банани

Кекс с меки банани

Дони НикиДони Ники
Иноватор
3705k1k3
Кекс с меки банани
Снимка: Дони Ники
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Този кекс с меки банани е супер решение, ако са ви останали няколко презрели банана във фруктиерата."

Необходими Продукти

  • банани - 3 бр. (големи)
  • захар - 150 г
  • сок от - 1/2 лимон
  • яйца - 3 бр.
  • олио - 100 мл
  • брашно - 250 г
  • бакпулвер - 10 г
  • какао - 1 с.л. с връх
  • масло - 1 с.л. (за намазване на формата)
  • шоколад - 50 г за декорация
  • орехи - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Меките банани се обелват и пасират в чопъра заедно със захарта и сока от лимона.

В купа се разбиват яйцата, към които се добавя пасираната бананова смес, олиото и предварително пресято брашно с бакпулвера.

Не е необходимо да се ползва миксер, разбърква се с телена или силиконова бъркалка.

В кексова форма с дм 20 см, намазана с мекото масло, се изсипва част от сместа.

Оставя се около 1 ч.ч. и към нея се добавя какаото. Разбърква се, докато стане еднородна смес, и се изсипва на зиг-заг върху другата смес.

Пече се мраморният кекс в предварително загрята фурна на 170 °C приблизително 40 минути (до суха клечка).

Готовият и леко охладен кекс се обръща в подходяща чиния.

Шоколадът се разтопява и банановият кекс се декорира по желание, след което се поръсват смлени орехи.

Този кекс с меки банани е супер решение, ако са ви останали няколко презрели банана във фруктиерата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: