Начин на приготвяне
Пресяваме брашното със сито и добавяме при него бакпулвера и разбъркваме.
Изкарваме си яйцата предварително на стайна температура.
В купа слагаме яйцата и захарта и разбиваме много добре да стане гъста смес.
Белим плодовете. Банана го режем на малки парченца. Ябълката я настъргваме с ренде.
Към яйцата прибавяме солта, прясното мляко и олиото и пак разбиваме много добре. Прибавяме постепенно и брашното и разбиваме.
Получава се гъста смес. Най-накрая слагаме плодовете и разбъркваме с лъжица.
Намазваме с олио и набрашняваме с брашно форма за кекс и изсипваме кашата вътре внимателно, разпределяме я и заглаждаме.
Слагаме да печем в загрята на 180°C фурна до готовност.
Като се опече, го вадим от формата, след като изстине, и поръсваме с пудра захар с цедка.
Режем на парчета и хапваме с кафе.
Да ви е сладко!
Става мек и вкусен кекс с аромат на ябълка и банан.
Коментари