Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Ризото»Ризото със свинско и тиквички

Ризото със свинско и тиквички

Ризото със свинско и тиквички
Снимка: Благовест Николов
1 / 4
07/07/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Сервирайте това ароматно ризото в дълбоки чинии, да може да си запази топлината и да остане повече време кремообразно"

Необходими Продукти

  • ориз арборио - 200 г
  • свинско бонфиле - 200 г
  • тиквички - 1/2 от една средно голяма тиквичка
  • сушени домати - 6 бр.
  • пармезан - 100 г
  • крема сирене - 100 г
  • лук - 1/2 глава
  • олио - 20 до 30 мл
  • сметана - 50 до 100 мл
  • Подправки
  • чесън - 2 скилидки
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - 12 листа
  • вегета - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Моето ризото е много лесно и бързо за приготвяне.

Слагате тенджера с вода да заври и добавяте ориза, сложете повечко вода - към 2 л, после ще е нужна.

Когато изцеждате ориза в гевгир, сложете съд, в който да съберете водата - ще е нужна.

След това, докато ври водата с ориза, си пригответе продуктите на жулиени.

Запържете свинското с лука до златисто, овкусете със сол и черен пипер, добавете тиквичките, сушения домат и чесън, запържете за около 1 минута и добавете сварения ориз.

Добавете 4 черпака - около 300-400 мл, от водата, която си оставихте от ориза

Настържете 50 г пармезан и сложете 50 г крема сирене, добавете и сметаната, овкусете с подправките цялото ястие и намелете котлона на средна сила. Бъркайте апетитното ризото през цялото време, докато оризът не поеме течността.

Оризът с тиквички ще ви бъде готов, когато стане с гъстота на сутляш.

Сервирайте в дълбоки чинии, да може да си запази топлината и да остане повече време кремообразно заради топлината.

Ако имате въпроси или нещо не е ясно, пишете съобщение или коментар.

Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: