Начин на приготвяне
Моето ризото е много лесно и бързо за приготвяне.
Слагате тенджера с вода да заври и добавяте ориза, сложете повечко вода - към 2 л, после ще е нужна.
Когато изцеждате ориза в гевгир, сложете съд, в който да съберете водата - ще е нужна.
След това, докато ври водата с ориза, си пригответе продуктите на жулиени.
Запържете свинското с лука до златисто, овкусете със сол и черен пипер, добавете тиквичките, сушения домат и чесън, запържете за около 1 минута и добавете сварения ориз.
Добавете 4 черпака - около 300-400 мл, от водата, която си оставихте от ориза
Настържете 50 г пармезан и сложете 50 г крема сирене, добавете и сметаната, овкусете с подправките цялото ястие и намелете котлона на средна сила. Бъркайте апетитното ризото през цялото време, докато оризът не поеме течността.
Оризът с тиквички ще ви бъде готов, когато стане с гъстота на сутляш.
Сервирайте в дълбоки чинии, да може да си запази топлината и да остане повече време кремообразно заради топлината.
Ако имате въпроси или нещо не е ясно, пишете съобщение или коментар.
Приятен апетит!