Начин на приготвяне
Тиквичките издълбайте, отстранете вътрешността им и за кратко бланширайте в подсолена вода.
Заемете се с приготвянето на ризотото.
Сварете бульон от дръжките на аспержите, селърито, 2 литра вода, лука, моркова и солта за 20 мин.
В тиган сотирайте аспержите в 2 с.л. зехтин, посолете и полейте с лимонов сок.
Отделно в зехтин задушете 1 глава лук, манатарките, добавете ориза, виното и граха.
Гответе 20 мин, като постепенно доливате от сварения бульон.
Накрая овкусете с маслото, пармезан, аспержите и листенца мента.
Напълнете издълбаните тиквички с ризотото и запечете с загрята фурна за 20 мин.
Направете запръжка, като препържите скилидки чесън в зехтин с пушен червен пипер и полейте пълнените тиквички.
Съвет:
Ако остане от ризотото, използвайте като гарнитура към риба или напълнете други зеленчуци.