Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Тиквички на фурна»Пълнени тиквички с ризото с манатарки и аспержи

Пълнени тиквички с ризото с манатарки и аспержи

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
2032k7402k1
Пълнени тиквички с ризото с манатарки и аспержи
Снимка: Невена Блажева Иванова
1 / 2
13/08/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Направо са бонбон тези дундести пълнени тиквички"

Необходими Продукти

  • тиквички - 4 бр. кръгли сорт/раун де найс/
  • ориз арборио - 1 ч.ч.
  • аспержи - 1/2 връзка
  • селъри - 1 стрък
  • моркови - 1 бр.
  • бяло вино - 150 мл
  • сол
  • манатарки - 300 г
  • замразен грах - 150 г
  • лук - 2 глави
  • масло - 40 г
  • пармезан - 50 г
  • зехтин
  • пушен пипер - 1 ч.л.
  • чесън - скилидки
  • лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките издълбайте, отстранете вътрешността им и за кратко бланширайте в подсолена вода.

Заемете се с приготвянето на ризотото.

Сварете бульон от дръжките на аспержите, селърито, 2 литра вода, лука, моркова и солта за 20 мин.

В тиган сотирайте аспержите в 2 с.л. зехтин, посолете и полейте с лимонов сок.

Отделно в зехтин задушете 1 глава лук, манатарките, добавете ориза, виното и граха.

Гответе 20 мин, като постепенно доливате от сварения бульон.

Накрая овкусете с маслото, пармезан, аспержите и листенца мента.

Напълнете издълбаните тиквички с ризотото и запечете с загрята фурна за 20 мин.

Направете запръжка, като препържите скилидки чесън в зехтин с пушен червен пипер и полейте пълнените тиквички.

Съвет:

Ако остане от ризотото, използвайте като гарнитура към риба или напълнете други зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: