Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Яхния»Яхния със свинско, тиквички и моркови

Яхния със свинско, тиквички и моркови

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Яхния със свинско, тиквички и моркови
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
25/09/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Накратко казано - яхния за душата"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г за готвене
  • тиквички - 6 бр.
  • картофи - 3 бр.
  • червени чушки - 2 бр.
  • лук - 2 глави глави
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • домата - 2 бр.
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре месото и го оформяме на порции. В тенджера загряваме олиото и го задушаваме.

През това време обелваме лука и нарязваме на ситно. Тиквичките измиваме, като първо нарязваме на кръгчета, а след това - на половинки. Чушките почистваме от семките и тях режем на ивици.

Към задушеното месо добавяме всички зеленчуци. Бъркаме, докато поомекнат.

Картофите обелваме и тях прибавяме към месото със зеленчуците.

Когато месото и картофите са готови, добавяме нарязаните на ситно домати, сол, чесъна и оставяме още около 10-15 минути.

Поднасяме яхния със свинско, тиквички и моркови, докато е още топло, със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Забравили сте морковите, а ги има в заглавието
07.03.2024 17:26