Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Картофи соте»Сотирани картофи със самардала

Сотирани картофи със самардала

Сотирани картофи със самардала
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Картофи и самардала, пиле и естрагон, риба и лимон - някои храни са създадени едни за други"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • самардала - 1 ч.л.
  • мащерка - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • масло - 10 г
  • олио - 20 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват, нарязват се на кубчета и се сваряват във вряща, подсолена вода с малко олио.

След като са готови, се отцеждат.

В тиган се разтопява маслото и се слагат картофите.

Добавят се мащерката и самардалата и се сотират, докато хванат коричка.

Много са вкусни картофки соте!

Да ви е сладко с моите сотирани картофи със самардала!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: