Начин на приготвяне
За тази различна пица тиквичките си обелваме и настъргваме на едро ренде.
Поставяме ги в къпа и оставяме настрана, да си пуснат водичката.
Ако нямаме брашно от овесени ядки, можем да си смелим в чопъра.
Скилидките чесън ги прекарваме през пресата.
В дълбока купа си поставяме изстисканите тиквичките, като добавяме яйцата, зехтина брашното, натрошеното или настъргано сирене, млякото, в което сме поставили хлебната сода и подправките.
Всичко това разбъркваме много добре.
Вземаме си съд, в който ще печем пицата от тиквички, омазняваме я и изсипваме сместа.
Готовият блат поставяме във фурната и печем за около 25-30 минути.
Вадим от печката и нареждаме колбаса, а върху него -и нарязаните на колелца домати.
Поръсваме с настъргания кашкавал и отново поставяме диетичната пица във фурната.
Печем до желания загар пица от тиквички и сирене