Начин на приготвяне
Настъргваме си кашкавала на ренде. Настъргваме и сиренето на ренде. Измиваме два домата и белим кората. Доматите след това ги нарязваме на малки парченца.
Единия разпределяме върху блата, а другия ще разстелем върху кашкавала. Пресяваме си брашното в купа. Правим си кладенче в брашното.
Стопляме водата малко и в нея слагаме захарта и 1/4 от мая кубче. Аз сложих кубче, защото според мен става по - добре, но ако желаете, можете да я замените със суха мая, която да прибавите към брашното.
След като шупне маята във водата, заедно със захарта я прибавяме към брашното. Хубаво разбъркваме водата с маята и захарта, за да се размие добре. Към брашното прибавяме 2 с.л олио, 1 малко яйце и солта.
Замесваме тесто. Набрашняваме си леко масата и го месим. След като го омесим, го покриваме с кухненска кърпа да втаса за 40 мин.
Разточваме си тестото на кръгъл блат. Намазняваме си кръгла тава и я набрашняваме. Слагаме блата. Блатът е колкото диаметъра на тавата. Използвам тава с диаметър 27 см.
Разпределям 1 нарязан домат върху блата. Следва сиренето и накрая кашкавалът. После пак разпределям и другия домат. Печем на 180 градуса в загрята фурна.
След 4 - 5 мин. от изкарване на пицата режем на триъгълници. Получават се 8 триъгълника. Сервираме.
Коментари