Начин на приготвяне
Пъпешът се почиства от семките, обелва се, реже се на кубчета и се пасира.
Яйцата се разбиват заедно със захарта на крем.
След това се прибавят бакпулверът, ванилията, олиото, млякото и пюрето от пъпеш. Отново се разбърква.
При непрекъснато бъркане се добавят трите чаши брашно.
Готовата смес се изсипва в предварително подготвена форма за торта с диаметър 26 см, в която е сложена хартия за печене и е намазана с олио и брашно.
Сладкишът с пъпеш се пече в предварително загрята на 180 °C между 50 минути и час, това зависи от фурната ви.
След като е готов, моят сладкиш с пъпеш се поръсва с пудра захар и се поднася.
Да ви е сладко!
Коментари