Начин на приготвяне
Отделете белтъците от жълтъците на трите яйца и ги разбийте поотделно- белтъците заедно с четвъртия на плътен сняг, а жълтъците заедно със захарта на светло кремче.
Към това кремче налейте олиото, сложете солта, лимоновия сок и кора, рома и ванилията.
Разбийте отново и добавяйте на части нишестето (фино царевично брашно) с бакпулвера.
Към получената смес добавете малко по малко белтъчния сняг, като разбърквате внимателно с дървена лъжица, за да не спаднат.
Сипете в тавичка с диаметър 22 см, покрита с хартия за печене и пъхнете в загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути или до суха клечка.
Когато е готов сладкишът, изключете фурната и го оставете вътре за няколко минути на леко открехната врата, после извадете и изчакайте да изстине.
Намажете дунапренения сладкиш със сладко по избор и шприцовайте отгоре сладка бита сметана.