Начин на приготвяне
Здравейте, приятели!
Въпреки, че тази рецепта изглежда сложна, с много компоненти, всъщност е доста лесна за приготвяне!
Първото нещо което трябва да имаме в предвид е основната съставка, а именно пилешките бутчета. В случая имаме три възможности:
Ако пилето е от Ваш доверен месар или домашно, може да го използвате директно.
Може да мариновате бутчетата м/у 12 и 24 часа преди готвенето. В тази рецепта възможностите за марината са неограничени.
Може да запържите бутчетата с масло на тиган за приблизително 10-15 минути преди готвене.
В моя случай първо почиствам и измивам хубаво бутчетата и зеленчуците.
Подреждам в тава царевицата, начупена на половинки, нарязания на едро лук, чесъна и морковчетата...
Овкусявам с подправките * (имайте предвид, че унисосът, както и соевият сос са солени, така че внимавайте със солта). Накрая заливам с текилата, бирата и колата, в този ред, и разбърквам хубаво.
Най-отгоре подреждам бутчетата, така че да покрият всичко, нарязвам 50 г масло отгоре и завивам тавата с алуминиево фолио. Много е важно фолиото да не залепва за бутчетата, затова не намазвам фолиото, а самите бутчета с масло и слънчогледово олио!
В предварително загрята на 250°С фурна поставям тавата, покрита с фолио, и пека така 30 минути. След това намалявам температурата на 150°С с вентилатор и настройвам таймер за час.
След като времето изтече махам фолиото (запазете фолиото **) и пека на 220°С за 30 минути. Тук е момента в който трябва да наблюдаваме ястието, защото всеки има различно разбиране за думата препечено.
Изваждам ястието от фурната и го покривам с фолиото ** за тридесет минути, преди да го сервирам, за да може да допием виното преди това......!
Маринованите пилешки бутчета с бейби картофки на фурна са много вкусни!