Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Мариновани пилешки бутчета с бейби картофки на фурна

Мариновани пилешки бутчета с бейби картофки на фурна

МиховМихов
Новак
2116910169
Мариновани пилешки бутчета с бейби картофки на фурна
Снимка: Михов
1 / 4
11/07/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
140 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4
"Богато мариновани бутчета и ароматни картофки - вечерята никога не е била по-вкусна"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 4 броя
  • бейби картофи - 500 г
  • моркови - 3 - 4 бр. (по - дребни)
  • лук - 1 глава (кромид или шалот)
  • чесън - 1 глава
  • млечна царевица - 2 броя
  • Подправките
  • унисос - 25 мл
  • класически соев сос - 25 мл
  • светла бира - 150 мл
  • текила - 80 - 100 мл
  • кола - 200 мл с лайм или лимон
  • масло - 100 г
  • олио - 50 мл
  • чили - на вкус
  • халапеньо чушки - 4 броя
  • пушен червен пипер - 15 - 20 г
  • сол - на вкус
  • захар - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Здравейте, приятели!

Въпреки, че тази рецепта изглежда сложна, с много компоненти, всъщност е доста лесна за приготвяне!

Първото нещо което трябва да имаме в предвид е основната съставка, а именно пилешките бутчета. В случая имаме три възможности:

Ако пилето е от Ваш доверен месар или домашно, може да го използвате директно.

Може да мариновате бутчетата м/у 12 и 24 часа преди готвенето. В тази рецепта възможностите за марината са неограничени.

Може да запържите бутчетата с масло на тиган за приблизително 10-15 минути преди готвене.

В моя случай първо почиствам и измивам хубаво бутчетата и зеленчуците.

Подреждам в тава царевицата, начупена на половинки, нарязания на едро лук, чесъна и морковчетата...

Овкусявам с подправките * (имайте предвид, че унисосът, както и соевият сос са солени, така че внимавайте със солта). Накрая заливам с текилата, бирата и колата, в този ред, и разбърквам хубаво.

Най-отгоре подреждам бутчетата, така че да покрият всичко, нарязвам 50 г масло отгоре и завивам тавата с алуминиево фолио. Много е важно фолиото да не залепва за бутчетата, затова не намазвам фолиото, а самите бутчета с масло и слънчогледово олио!

В предварително загрята на 250°С фурна поставям тавата, покрита с фолио, и пека така 30 минути. След това намалявам температурата на 150°С с вентилатор и настройвам таймер за час.

След като времето изтече махам фолиото (запазете фолиото **) и пека на 220°С за 30 минути. Тук е момента в който трябва да наблюдаваме ястието, защото всеки има различно разбиране за думата препечено.

Изваждам ястието от фурната и го покривам с фолиото ** за тридесет минути, преди да го сервирам, за да може да допием виното преди това......!

Маринованите пилешки бутчета с бейби картофки на фурна са много вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: