Начин на приготвяне
Измитите и почистени бутчета мариноваме за час с марината от следните продукти: червен пипер, подправка за пиле, сол, черен пипер и бялото вино. Слагаме бутчетата в дълбока купа и ги поливаме с маринатата.
Оставяме ги така за един час. Обелваме картофите и ги режем на шайби. Доматите и лука също режем на шайби. На дъното на тава слагаме олиото, редим последователно нарязаните картофи, домати и лук. Посоляваме, но не много, защото и с подправката има сол.
Върху тях слагаме маринованите бутчета, като добавяме и останалата марината. Добавяме чесъна и покриваме тавата с алуминиево фолио, и я слагаме в предварително загрята фурна на 250 градуса. Печем картофите около час или до готовност.
Всичко зависи от фурната, с която разполагате. След това махате фолиото и оставяте още малко до образуването на златиста коричка.
С ястието е подходяща консумацията на охладено и качествено бяло вино! Приятен апетит!
Картофките с бутчета на фурна са много вкусни.