Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Печени Картофи»Картофки с бутчета на фурна

Картофки с бутчета на фурна

Картофки с бутчета на фурна
Снимка: Шеф Желязков - Жечо Танев
1 / 2
13/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
165 мин.
Порции
4
"Толкова обичано, толкова лесно за приготвяне"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 4 бр.
  • картофи - 1 кг
  • домати - 4 бр. големи
  • лук - 1 голяма глава, кромид
  • олио - 3 с.л.
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • универсална подправка - 4 с.л. за пиле
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • чесън - 2 - 3 скилидки, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите и почистени бутчета мариноваме за час с марината от следните продукти: червен пипер, подправка за пиле, сол, черен пипер и бялото вино. Слагаме бутчетата в дълбока купа и ги поливаме с маринатата.

Оставяме ги така за един час. Обелваме картофите и ги режем на шайби. Доматите и лука също режем на шайби. На дъното на тава слагаме олиото, редим последователно нарязаните картофи, домати и лук. Посоляваме, но не много, защото и с подправката има сол.

Върху тях слагаме маринованите бутчета, като добавяме и останалата марината. Добавяме чесъна и покриваме тавата с алуминиево фолио, и я слагаме в предварително загрята фурна на 250 градуса. Печем картофите около час или до готовност.

Всичко зависи от фурната, с която разполагате. След това махате фолиото и оставяте още малко до образуването на златиста коричка.

С ястието е подходяща консумацията на охладено и качествено бяло вино! Приятен апетит!

Картофките с бутчета на фурна са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: