Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Мариновани пилешки подбедрици на фурна

Мариновани пилешки подбедрици на фурна

Мариновани пилешки подбедрици на фурна
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Биричката в хладилника ли е, защото маринованото пилешко е готово?"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 12 броя (копанчета)
  • марината
  • кисело мляко - 400 грама
  • пушен червен пипер - 1/4 ч.л.
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • куркума - 1/2 ч.л.
  • индийско орехче - 1 щ.
  • кориандър - 1/4 ч.л.
  • кардамон - 1 щ.
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер - 1/2 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Счукайте скилидките чесън с малко сол, сипете ги в купа.

Добавете към тях киселото мляко и всички изброени подправки за маринатата за пилешкото - пушен пипер, кориандър, куркума, индийско орехче, черен пипер, кардамон и зехтин. Разбъркайте много добре.

Натъркайте пилешките бутчета със сол и ги сложете в маринатата, объркайте ги.

Завийте купата с фолио за свежо съхранение и приберете в хладилник за 1 нощ.

На следващия ден сложете хартия за печене в тава и наредете бутчетата. Загрейте фурната на 200 градуса и ги изпечете до готовност - около 50 минути.

Маринованите пилешки подбедрици на фурна са много вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: