Начин на приготвяне
Разбийте мекото масло със захарта, докато получите пухкав крем.
Добавете едно по едно яйцата при непрестанно разбиване.
Сложете прясното и кисело мляко с разтворена в него сода (ако ползвате банпулвер, той се слага накрая с брашното).
Прибавете бананите, предварително пюрирани. Разбъркайте добре и накрая сложете брашното, ванилията, канелата и натрошените орехи.
Хомогенизирайте сместа, без да разбивате с миксер а само на ръка.
Сипете във правоъгълна форма за кейк, покрита с хартия за печене или намаслена и набрашнена предварително.
Заравнете повърхността на сладкия хляб, без да притискате много, и подредете половинки орехови ядки отгоре.
Загрейте фурната до 180 °C и печете ароматният бананов кекс около 40 минути или до суха клечка.
Охладете върху решетка и сервирайте пълнозърнест бананов хляб с орехи с чийзкрем, сметана или топка сладолед.
Да ви е сладко!