Начин на приготвяне
Рецептата за безглутеновия банано хляб е повлияна от подобна такава, но аз я надградих и мисля, че се получи много добре. Поне такива са оценките на опиталите.
Първо:
В бендер се слагат бананите, фурмите, мед и ром. Смилат се до хомогенна смес.
След това изсипвам получената ароматна бананова каша в купа и добавям яйцата, брашното и бакпулвер.
Аз лично бърках сместа с планетарен миксер, но съм сигурен, че и с всеки един друг ще се получи.
След като се хомогенизира, я прехвърлям в тавичка за печене, предварително намазана с олио и брашно.
Пече се сладкият хляб на 170-180 градуса за около 40-50 мин. Гледах да се запече от горната страна (при работа с безглутеново брашно, всичко е много по-трудно).
Някой ден ще пусна и рецепта за пица без глутен, на която може да завиди всеки пица майстор!
Банановият хляб е здравословен и много вкусен.