Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Безглутенов бананов хляб

Безглутенов бананов хляб

ВладВлад
Новак
3394
Безглутенов бананов хляб
Снимка: Влад
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Безглутеновият бананов хляб е здравословен и много вкусен."

Необходими Продукти

  • банани - 6 бр. презрели
  • фурми - 100 г без костилки
  • яйца - 2 бр.
  • безглутеново брашно - 300 г (оризово без глутен или Schar Mix)
  • бакпулвер - 1 - 2 с.л.
  • ром - 30 - 50 м. (само за аромат)
  • мед - 2 - 3 супени лъжици
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рецептата за безглутеновия банано хляб е повлияна от подобна такава, но аз я надградих и мисля, че се получи много добре. Поне такива са оценките на опиталите.

Първо:

В бендер се слагат бананите, фурмите, мед и ром. Смилат се до хомогенна смес.

След това изсипвам получената ароматна бананова каша в купа и добавям яйцата, брашното и бакпулвер.

Аз лично бърках сместа с планетарен миксер, но съм сигурен, че и с всеки един друг ще се получи.

След като се хомогенизира, я прехвърлям в тавичка за печене, предварително намазана с олио и брашно.

Пече се сладкият хляб на 170-180 градуса за около 40-50 мин. Гледах да се запече от горната страна (при работа с безглутеново брашно, всичко е много по-трудно).

Някой ден ще пусна и рецепта за пица без глутен, на която може да завиди всеки пица майстор!

Банановият хляб е здравословен и много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: