Кюфтета от тиквички и лук

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5576k2k6
Кюфтета от тиквички и лук
Снимка: Мина Димитрова
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Никога няма да омръзнат вкусно приготвените кюфтенца от тиквички Вървят чудно с млечно-чеснов сос, така че не го забравяйте"

Необходими Продукти

  • тиквички - 3 броя, около 900 г
  • лук - 3 глави
  • яйца - 3 броя
  • бадемово брашно - 100 г
  • кашкавал - 200 г
  • копър - 1/2 връзка
  • чесън на прах
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките и лукът се настъргват на едро ренде, посоляват се и се оставят да изтече излишния сок за около 1-2 часа. След като зеленчуците се отцедят от излишната вода, веднага се поставят в купа.

Добавят се яйцата, предварително настърганият кашкавал и бадемовото брашно. Всичко се разбърква добре. Подправя се със сол и чесън на прах.

Копърът се нарязва на ситно и се прибавя към сместа. С лъжица се загребва част и се поставя в тава, предварително застлана с хартия за печене.

Оформят се зеленчукови кюфтета на разстояние едно от друго.

Фурната се загрява предварително до 180 градуса.

Кюфтетата от тиквички се пекат за около 25-30 минути.

Кюфтетата от тиквички и лук са много вкусни!

В сезона на тиквичките опитай непременно и нашето руло от тиквички, любимата ни мусака с тиквички или тези безупречни тиквички по гръцки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: