Начин на приготвяне
Тиквичките се измиват и почистват от дръжките.
Настъргват се на средно ренде, след което се слагат в гевгир, за да се изцедят за 20 мин.
След като са изцедени в гевгира, още веднъж с ръка се изцежда сока и се слагат в купа, в която ще се разбърква сместа.
Магданозът и копърът се измиват и нарязват на ситно с дръжките.
Пресният лук се почиства, измива и нарязва на ситно.
Яйцата със солта се разбъркват в отделна купа, след което се прибавят към тиквичките.
Към сместа се прибавят нарязаните магданоз, копър, лук и подправка Бахарат.
Разбърква се много добре и се оставя за 20 мин. в хладилник.
От сместа се оформят кюфтета от тиквички, който се овалват в лимецово брашно.
Пържат се в сгорещено олио, като се обръщат от двете страни по два пъти, за да се изпържат много добре.
Кюфтета от тиквички с пресен лук може да сервирате с доматена салата.