Маслени цветя

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4111k1581k1
Маслени цветя
Снимка: Анонимен
1 / 8
23/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
120 мин.
Порции
20
"Ето на това му казваме пролет в чиния Вкусни, ароматни и неустоими"

Необходими Продукти

  • масло - 125 г меко
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 2 и 1/2 - 3 ч.ч.
  • бакпулвер - 1/2 пакетче
  • какао
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа слагаме мекото масло и пудрата захар и разбъркваме (може с ръка или с дървена лъжица). След това добавяме ванилията и яйцето и отново разбъркваме.

Когато всичко се смеси много добре добавяме предварително пресятото с бакпулвера брашно и замесваме тесто. Когато тестото е готово го разделяме на две равни части.

Едната оставяме настрани, а в другата добавяме какао (количеството е в зависимост от това колко тъмно искаме да стане). След това оставяме двете половини за около 1 час в хладилника да се охладят.

Когато ги извадим от хладилника оформяме топчета с големината на лешник и нареждаме топчетата във форма на цвете. С помощта на клечка за зъби правим декорацията на цветята, която може да бъде каквато решите.

Нареждаме готовите сладки върху хартия за печене и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 15 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: