Начин на приготвяне
За основа на мини тортичките Фантазия използвах готов блат - троен, квадратен, който нарязах на кръгчета.
Крема приготвих от 250 мл сладкарска сметана, избита с миксер, 2 с.л. пудра захар и накрая добавих 1 кофичка заквасена сметана 12% от Лидл.
Подреждането е като на стандартна торта.
Блат, много леко сиропирах с кафе, ром и малко вода, отгоре крем, резенче ягода, второ кръгче блат, сироп и така - колкото етажа желаем.
В случая направих мини тортичките двуетажни, за да ми излезе бройката.
Завърших с крем, измазах ги, прибрах в хладилника. Останалото е фантазия.
За украсата използвах черен шоколад, разтопен с малко масло, поръсих ги леко с шоколадово мюсли и кокосови стърготини за разкош.
Да ви е сладко!
Източник: Petia Radeva - Кулинарна мрежа