Начин на приготвяне
Вкусна импровизация на сладкиш с летни плодове.
Разбиват се с миксер яйцата със захарта, докато се разтопи.
Добавете олио, разбъркайте бакпулвера в кисело мляко и прибавете при яйцата.
Следват канелата, пресято бяло брашно и овесени трици.
Може да се приготви и само с брашно, но реших да е една идея по-полезен плодовият сладкиш.
Разбърква се на кексова смес и сипвате върху хартия за печене в тава 20 на 30 см, може и в кръгла.
Нарежете измита праскова на тънки резени и наредете върху тестото, забодете тук-там боровинки в сладкиша.
Печете в загрята фурна на 180 градуса до суха клечка, за 25-30 минути е готово.
Извадете, охладете леко, нарежете на квадрати и поръсете с пудра захар летния сладкиш.
Много вкусно се получи и е чудесен за кафенце с приятели! Да ви е сладко!