Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зелена Салата»Зелена салата с Валериана и запечен Камамбер

Зелена салата с Валериана и запечен Камамбер

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Зелена салата с Валериана и запечен Камамбер
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 7
25/07/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
3 мин.
Общо
13 мин.
Порции
1
"Свежа зелена салата, перфектно допълнена от запечено козе сирене - подходяща за специален повод или когато просто искате да се поглезите Поднесете с чаша студено бяло вино"

Необходими Продукти

  • валериана - 1/2 пакет зелени листа, около 100 г
  • камембер - 1 малка кръгла плочка, 125 г
  • орехи - 1 шепа
  • сусам - 1 с.л.
  • балсамова редукция - 1 с.л. малинова
  • зехтин - 1 с.л.
  • Дресинг
  • балсамов оцет - на вкус
  • зехтин - 30 мл. Екстра върджин
  • мед - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 - 2 щипки
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вкусна и изискана салата за празнични поводи!

Измийте добре свежите и крехки листенца валериана. Отцедете ги и сложете в салатена купа. Овкусете с дресинг, приготвен от изброените продукти.

Загрейте 1 лъжица зехтин на силен огън в малко тиганче с незалепващо покритие.

Когато се нагрее силно сложете сиренето камамбер и запечете до златист загар от всяка страна. Важно е то да е на стайна температура, за да омекне добре отвътре.

В същия тиган запечете и орехите, а след това сусама (за много кратко, за да не загори).

Положете плочката сирене върху зелената салата и отстрани разпръснете ядките и семената.

Върху камамбера полейте сладка малинова балсамова редукция. Може да я замените с малинов топинг, мед или сладко по ваш избор.

Поднесете на момента докато печеното сирене е още топло.

Зелената салата с Валериана и запечен Камамбер е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: