Начин на приготвяне
Обелете лука, картофа и моркова, измийте под течаща вода заедно с тиквичката.
Почистете гъбите с чиста кухненска гъба.
Загрейте олиото в тенджера с дебело дъно, прибавете лука, нарязан на малки кубчета, и морковите, настъргани на едро ренде, леко запържете за 3-4 минути.
Добавете ситно нарязани гъби, задръжте за минута или две и налейте 1.5 литра вода.
Щом водата в тенджерата заври, добавете нарязаните на малки кубчета картофи. Варите на умерен огън 10 минути.
Нарежете тиквичките на малки кубчета, счукайте скилидката чесън, добавете ги в тенджерата, гответе още 10 минути. Тиквичките може да обелите, готовата супа ще бъде по-крехка.
Нарежете и топеното сирене и го добавете към супата от тиквички. Колкото по-ситно нарежете, толкова по-бързо ще се разтвори сиренето.
Разбъркайте лятната супа, докато сиренето се разтопи. Нарежете магданоза и го прибавете, посолете и поръсете с черен пипер готовата супа на вкус.
Покрийте тенджерата със супата от тиквички с топено сирене с капак и оставете да се задуши за 10-15 минути преди сервиране.