Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от тиквички»Супа от тиквички с топено сирене

Супа от тиквички с топено сирене

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Супа от тиквички с топено сирене
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Малко топено сирене ще направи чудеса с вкуса на иначе много познатата ни любима супа от тиквички. Изпробвайте!"

Необходими Продукти

  • тиквички - 1 бр.
  • картофи - 1 бр. голям
  • моркови - 1 бр. голям
  • лук - 1 глава
  • гъби - 200 г
  • топено сирене - 100 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - 6 стръка
  • чесън - 1 скилидка
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете лука, картофа и моркова, измийте под течаща вода заедно с тиквичката.

Почистете гъбите с чиста кухненска гъба.

Загрейте олиото в тенджера с дебело дъно, прибавете лука, нарязан на малки кубчета, и морковите, настъргани на едро ренде, леко запържете за 3-4 минути.

Добавете ситно нарязани гъби, задръжте за минута или две и налейте 1.5 литра вода.

Щом водата в тенджерата заври, добавете нарязаните на малки кубчета картофи. Варите на умерен огън 10 минути.

Нарежете тиквичките на малки кубчета, счукайте скилидката чесън, добавете ги в тенджерата, гответе още 10 минути. Тиквичките може да обелите, готовата супа ще бъде по-крехка.

Нарежете и топеното сирене и го добавете към супата от тиквички. Колкото по-ситно нарежете, толкова по-бързо ще се разтвори сиренето.

Разбъркайте лятната супа, докато сиренето се разтопи. Нарежете магданоза и го прибавете, посолете и поръсете с черен пипер готовата супа на вкус.

Покрийте тенджерата със супата от тиквички с топено сирене с капак и оставете да се задуши за 10-15 минути преди сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: