Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Лучена супа»Лучена супа с топено сирене

Лучена супа с топено сирене

MirelaMirela
Новак
229324
Лучена супа с топено сирене1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Една купа от тази супичка ще стопли душата ви, две ще ви нахранят, а три ще ви се усладят"

Необходими Продукти

  • лук - 2 - 3 глави
  • моркови - 1 бр.
  • картофи - 2 - 3 бр.
  • топено сирене - 1 парче
  • бульон - 1 кубче по избор
  • масло - малко за пържене
  • магданоз
  • копър
  • дафинов лист
  • пащърнак
  • целина - корен
  • магданозени корени - по желание
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Нарежете лука на малки кубчета, моркова - на сламки, и запържете двата зеленчука в маслото до златисто на слаб огън. Нарежете картофите на малки кубчета и ги изсипете във вряща вода. Когато тя кипне, отстранете образувалата се пяна, намалете котлона и оставете картофите да се сготвят при затворен капак;

2. Добавете запържените лук и морков, останалите корени, кубчето бульон, сол и подправки. Варете до готовност;

3. Накълцайте на ситно магданоза и копъра, топеното сирене нарежете на парчета и добавете всичко към супата. Сложете и дафинов лист.

Варете няколко минути, бъркайки, за да се разтопи сиренето.

Поднесете супата топла с крутони.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: