Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Зеленчукова супа»Зеленчукова супа с топено сирене

Зеленчукова супа с топено сирене

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Зеленчукова супа с топено сирене1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Плътна, ароматна и много вкусна, тази зеленчукова супа ще ви очарова"

Необходими Продукти

  • масло - 2 с.л.
  • тиква - 300 гр.
  • лук - 1 глава
  • тиквички - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • кимион - 1 ч.л.
  • зеленчуков бульон - 1 л.
  • картофи - 1 голям
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • топено сирене - 150 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всичките зеленчуци се почистват и се измиват. Нарязват се на кубчета и се задушават за 5 минути в загрятата мазнина.

Подправят се със смления кимион, сладкия червен пипер и се разбъркват. Долива се горещият зеленчуков бульон. Сместа се оставя да кипне, огънят се намалява и зеленчуците се варят около 20-25 минути.

Към края на варенето се прибавя и нарязаното топено сирене. Супата се прехвърля в каната на кухненския робот (блендер) и се смила на пюре.

Поднася се веднага, гарнирана със заквасена сметана и крутони.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
55
43
31
20
10
Дай твоята оценка: