Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Рибена Чорба»Рибена супа с топено сирене

Рибена супа с топено сирене

ИсиИси
Помощник Готвач
1801k1481k1
Рибена супа с топено сирене1 / 2
23/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"С плътен вкус и аромат, който пленява - такава е тази разкошна рибена супа"

Необходими Продукти

  • лук - 1 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 100 г
  • масло - 30 г
  • бяла риба - 300 г филе
  • прясно мляко - 200 мл
  • бульон - 500 мл пилешки
  • топено сирене - 150 г
  • подправки - по вкус
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се обелва, морковите се настъргват и заедно със стеблата целината се смилат.

В тиган се загрява маслото и в него се запържват смлените зеленчуци.

Рибеното филе се нарязва на тънки резени. Млякото и бульонът се загряват в тенджера на тих огън и в нея се пускат парченцата риба, за да се варят.

След 10 мин. се добавят и запържените зеленчуци и топено сирене. Супата се подправя със сол, подправки по избор и се вари до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: