Начин на приготвяне
За тези здравословни кокосови мъфини се отделят се белтъците от жълтъците. Белтъчената смес се бие до получаване на сняг, а към жълтъците се прибавят медът и кафявата захар.
Към жълтъчената смес се прибавя кокосовото масло, което трябва да е леко разтопено, за да може да се разбие по-лесно. Следва киселото мляко. То трябва да е предварително разбъркано, за да няма бучки.
Изсипваме бакпулвера в кокосовото брашно и разбъркваме, след което малко по малко го прибавяме към жълтъчената смес до хомогенизиране.
Накрая с шпатула се прибавят белтъците малко по малко, за да се получи пухкава смес.
При използването на кокосово брашно, е нормално сместа да не стане много въздушна, защото брашното е по-тежко. Затова е много важно да се разбърква внимателно.
Разпределяме сместа във форми за мъфини и печем на 180 °C до готовност.
По желание може сместа да се раздели на две и в едната половина да се добави неподсладено какао.
След като кексчетата са готови, може да се намажат с белтък и да се поръсят с пръчици за декорация.
Много ароматни кокосови мъфини с по-малко калории, които може да хапвате навсякъде и по всяко време
Коментари