Начин на приготвяне
Два часа преди да се захванете да бъркате мъфините, кипнете прясното мляко на котлона заедно с едната кафена чашка захар и кокосовите стърготини.
Нека се варят около 7 минути. След това ги оставете да изстинат и ги приберете в хладилник.
Когато стане време, смесвате пресятото брашно с бакпулвера и какаото. Отделно си разбивате яйцето със захарта, маслото и киселото мляко.
Когато добие вид на крем, добавяте постепенно добре смесените сухи съставки. Получава се гъста смес. В хартиени форми за мъфини слагате по малко на дъното от нея, след това по малко от охладената кокосова смес - която сега е леко гъста, и отново покривате със какаовата смес.
Гледайте да си оставите малко от хартиената формичка празна за да може когато се пекат и се надуят, да не прелеят встрани.
Печете в предварително загрята фурна на около 160-170 градуса без вентилатор. Проверявайте с клечка. Когато са готови, трябва да е суха.
Може да си направите и украса, ако ви се играе и имате, разбира се, възможност. Ние си ги хапнахме натурални.
Коментари