Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Шарен Кекс Феничка

Шарен Кекс Феничка

Дони НикиДони Ники
Иноватор
3705k1k3
Шарен Кекс Феничка
Снимка: Дони Ники
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Идеята за шарения кекс е на една много талантлива кулинарка - Феня Георгиева."

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 10 г
  • есенция
  • брашно - 1 и 1/2 ч.ч.
  • какао - 2 с.л.
  • шоколадови капки - около 2 с.л.
  • пудра захар - за поръсване
  • шамфъстък - за декорациящ
  • мента - листенца
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата със захарта с телена или силиконова бъркалка. Добавя се киселото млякото, есенцията и олиото.

Брашното с бакпулвера се предават и добавят към сместа на няколко порции.

Готова смес се раздяла на две-към едната част се добавя пресятото какао, а към другата - шоколадовите капки или пръчици.

В намаслена правоъгълна продълговата форма (моята е с незалепващо покритие), се сипват като се редуват двете смеси.

С клечка за зъби или шишче се разбърква зиг-заг, за да се получи преливане на двете смеси.

Пече се на 170°C до суха клечка в загрята фурната около 35-40 минути.

Идеята за шарения кекс е на една много талантлива кулинарка Феня Георгиева.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: