Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Протеинови палачинки»Палачинки без глутен с брашно от елда

Палачинки без глутен с брашно от елда

Палачинки без глутен с брашно от елда
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
15
"Чудесни палачинки без глутен, вкусни и здравословни. Хапнете ги с любимите гарнитури и се радвайте на лекота и здраве"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • вода - 1.2 ч.ч. хладка
  • сол - 1.2 ч.л.
  • сода за хляб - 1 к.л.
  • брашно от елда - 150 или 200 г
  • олио - за тигана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чудесни палачинки без глутен, вкусни и здравословни.

В купа разбивате яйцата с телена бъркалка. Добавете сол, сода и сипете брашното от елда.

Разбърква се на гъста смес, наливате и водичка до нужната гъстота.

Имайте предвид че елдата увеличава обема си и когато се прибавя, сипете по малко и тогава наливате от водата, за да видите каква гъстота се получава.

Загрява се тиган с капки олио, сипвате по 1 с.л. каша и оформяте малка палачинка с диаметър 6-7 см по-лесно се обръщат, защото са крехки.

Обърнете със широка шпатула и печете от двете страни на 4 степен.

Излизат доста бройки и може да хапнете със сладко или сирене.

Добър апетит с моите палачинки с брашно от елда!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: