Начин на приготвяне
Разтваряме пудинга във водата.
Кипваме млякото на котлона. Отместваме го и добавяме захарта и разтворения пудинг.
Разбъркваме и връщаме на котлона. Варим и бъркаме до сгъстяване.
Отместваме готовия крем настрани и го оставяме напълно да изстине.
Разбиваме сметаната с пудрата захар. Гребваме 3 с.л. от нея и добавяме към охладения бананов крем.
Разбъркваме до хомогенност.
Останалата сметана покриваме с фолио и прибираме в хладилника.
Намазваме първия блат с бананов крем, отгоре поставяме втория блат, намазваме и него с бананов крем и покриваме с третия блат.
Отгоре намазваме домашните пастички с разбита сметана и заглаждаме.
Прибираме в хладилника за 10-12 часа.
След това нарязваме на малки квадрати. Върху всеки квадрат шприцоваме по една роза от отделената сметана.
Поръсваме лесните петифури с шарени захарни пръчици и подреждаме в чиния.
Нашите петифури с готови блатове и бананов крем за идеални за следобедното кафе или за градинското парти.