Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта. Добавете олиото и топлата вода. Разбъркайте добре и прибавете пресятото брашно, бакпулвер и какаото.
Застелете тавата на фурната с хартия за печене. Изсипете сместа и печете на 180 градуса около 15 минути.
Извадете и оставете да се охлади. Пригответе крема според указанието. Към него добавете разбитата сметана.
От блата изрежете кръгче (5см). Напълнете пош с крем.
Върху половината от кръгчетата шприцовайте крем, като в средата оставите празно.
Там поставете по 1/2 ч.л. от сладкото. Покрийте с друго кръгче.
Украсете петифурите с разтопен шоколад и ги сложете в хладилника.
Петифурите с ягодов крем са готови.