Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пасти»Петифури с ягодов крем

Петифури с ягодов крем

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Петифури с ягодов крем
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
12/08/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
14
"1,2,3 - колко ли такива петифури можете да си похпанете наведнъж?"

Необходими Продукти

  • за блата
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 150 г
  • олио - 3 с.л.
  • вода - 3 с.л. топла
  • бакпулвер - 1/2 бр. (5 г)
  • брашно - 130 г
  • какао - 20 г
  • за крема
  • крем - 1 бр. Оле ягода (около 80 г)
  • прясно мляко - 350 мл
  • сметана - 100 мл
  • сладко от ягоди
  • шоколад
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта. Добавете олиото и топлата вода. Разбъркайте добре и прибавете пресятото брашно, бакпулвер и какаото.

Застелете тавата на фурната с хартия за печене. Изсипете сместа и печете на 180 градуса около 15 минути.

Извадете и оставете да се охлади. Пригответе крема според указанието. Към него добавете разбитата сметана.

От блата изрежете кръгче (5см). Напълнете пош с крем.

Върху половината от кръгчетата шприцовайте крем, като в средата оставите празно.

Там поставете по 1/2 ч.л. от сладкото. Покрийте с друго кръгче.

Украсете петифурите с разтопен шоколад и ги сложете в хладилника.

Петифурите с ягодов крем са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: