Начин на приготвяне
Отворете блатовете от опаковката и ги извадете. Отрежете всички крайни краища. Сложете единия в дълга чиния или поднос. Намажете с мармалада. Поставете другата отгоре.
В касеролка сложете сметаната и я загрейте, но без да кипва. Махнете от котлона. Сложете кравето масло и шоколада. Бъркайте с дървена лъжица до пълното усвояване. Оставете настрана леко да се охлади.
Залейте блатовете внимателно, така че да не потече отстрани. Оставете в хладилника да стегне.
Разбийте сметаната с миксер, като малко преди да изключете сложите малко червена боя.
Извадете петифурите от хладилника. Разрежете на квадрати.
Върху всеки квадрат направете по една розичка със сметаната. Върнете в хладилника за няколко часа.
Петифурите с готови блатове са супер идея за десерти за гости!