Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Бразилски морковен кекс

Бразилски морковен кекс

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Бразилски морковен кекс
Снимка: Мария Симова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
12
"Задължително ще си запазим в любими тази рецепта, идваща от далечна Бразилия"

Необходими Продукти

  • моркови - 250 г сурови
  • брашно - 260 г пресято
  • захар - 250 г кристална
  • яйца - 4 бр.
  • олио - 200 мл
  • бакпулвер - 1 бр. (10 г)
  • сол - 1 щипка
  • шоколадова глазура
  • прясно мляко - 1 ч.ч. студено
  • захар - 5 с.л. кристална
  • какао - 5 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • нишесте - 1. 5 с.л. царевично
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете с масло форма за кекс с диаметър 22 см.

Измийте морковите, обелете и ги нарежете на парчета. Поставете съставките в блендер в следния ред: яйца, захар, олио, моркови. Включете блендера и разбийте всичко на висока скорост до получаването на хомогенно пюре.

След това добавете заедно пресятите брашно, бакпулвер и сол и отново разбийте всичко с шпатула.

Изсипете готовото тесто в подготвената форма и печете във фурната за около 45-50 минути. Фурната не трябва да се отваря по време на печене, а готовността се проверява с дървено шишче.

Готовия кекс охладете напълно, преди да го полеете с шоколадовата глазура.

За шоколадовата глазура: в малка купа смесете нишестето и половин чаша мляко и разбъркайте. Добавете останалите съставки и поставете сместа на бавен огън, при непрекъснато бъркане до постигане на желаната гъстота.

Свалете от котлона и изсипете върху охладения кекс.

Бразилският морковен кекс е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Теодора Мещерова
Теодора Мещерова
На каква температура се пече кекса? За мен е ясно, но има хора, които не се правили и за това е хубаво да се напише температурата. Иначе изглежда много добре. Поздрави
05.08.2022 16:25
1
1
Покажи всички подкоментари