Начин на приготвяне
Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете с масло форма за кекс с диаметър 22 см.
Измийте морковите, обелете и ги нарежете на парчета. Поставете съставките в блендер в следния ред: яйца, захар, олио, моркови. Включете блендера и разбийте всичко на висока скорост до получаването на хомогенно пюре.
След това добавете заедно пресятите брашно, бакпулвер и сол и отново разбийте всичко с шпатула.
Изсипете готовото тесто в подготвената форма и печете във фурната за около 45-50 минути. Фурната не трябва да се отваря по време на печене, а готовността се проверява с дървено шишче.
Готовия кекс охладете напълно, преди да го полеете с шоколадовата глазура.
За шоколадовата глазура: в малка купа смесете нишестето и половин чаша мляко и разбъркайте. Добавете останалите съставки и поставете сместа на бавен огън, при непрекъснато бъркане до постигане на желаната гъстота.
Свалете от котлона и изсипете върху охладения кекс.
Бразилският морковен кекс е готов.
Коментари