Начин на приготвяне
В купа се разбиват яйцата и захарта до побеляване. Кравето масло се разтопява.
В купата при яйцата и захарта се прибавя киселото мляко и краве маслото.
Брашното се пресява заедно с бакпулвера. Сухите съставки се прибавят към общата смес.
В кексова тава се поставя хартия за печене или формата се намазнява и набрашнява. Получената смес се разделя на две части.
В едната част се прибавя Инката и се разбива добре до пълното и разтваряне. Изсипва се едната смес в кексовата форма.
След това се изсипва и другата смес и с дървено шишче се минава през суровата смес за да се смесят и се образува шарка.
Кексът се пече в предварително загрята фурна на 190 градуса за 10 минути и след това на 175 градуса за още 25 минути.
Шареният кекс с Инка е готов.