Шарен кекс с Инка

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5596k2k6
Шарен кекс с Инка
Снимка: Мина Димитрова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Пухкав шарен кекс, иделен за следобедното кафенце"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 броя
  • масло - 125 г
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • инка - 3 с.л.
  • кристална захар - 1/2 ч.л.
  • бакпулвер - 1 пакет (10 г)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата и захарта до побеляване. Кравето масло се разтопява.

В купата при яйцата и захарта се прибавя киселото мляко и краве маслото.

Брашното се пресява заедно с бакпулвера. Сухите съставки се прибавят към общата смес.

В кексова тава се поставя хартия за печене или формата се намазнява и набрашнява. Получената смес се разделя на две части.

В едната част се прибавя Инката и се разбива добре до пълното и разтваряне. Изсипва се едната смес в кексовата форма.

След това се изсипва и другата смес и с дървено шишче се минава през суровата смес за да се смесят и се образува шарка.

Кексът се пече в предварително загрята фурна на 190 градуса за 10 минути и след това на 175 градуса за още 25 минути.

Шареният кекс с Инка е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: