Начин на приготвяне
Нарежете зеленчуците, както ви харесва.
За кратко „запържете“ бутчетата в зехтина. След това ги извадете от мазнината и на тяхно място задушете лука, морковите, чушките до омекване.
Добавете картофите и подправките.
Разбъркайте още 2-3 минути и сипете част от доматите, нарязани на ситно или смлени.
Прехвърлете в тава, наредете бутчетата и бамята, както е цяла, домати на кръгчета.
Налейте ½ ч.ч. вода или бяло вино по желание.
Покрийте пилешкото със зеленчуци плътно с алуминиево фолио и печете 2 часа на 180 °C с вентилатор.
Половин час преди да изтече времето, отстранете фолиото и печете пилешките бутчета до зачервяване!
21 Разделете на 6 равни порции. Всяка съдържа по 3 БПМВ.
Пилешки бутчета с бамя и картофи на фурна по зоната - да ви е много вкусно и зоново!