Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Безглутенов кекс с царевично брашно

Безглутенов кекс с царевично брашно

редакция:
Безглутенов кекс с царевично брашно
Снимка: станимира караджова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
12
"Имате страхотен и пухкав безглутенов кекс с царевично брашно, който се грижи за вашата правилна диета."

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • ванилия - 1пакетче
  • пудра захар - 100 г
  • олио - 120 мл
  • прясно мляко - 1 с.л.
  • бакпулвер - 7 г
  • царевично брашно - 125 г
  • оризово брашно - 75 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата с ванилията, млякото, захарта и олиото.

Пресяваме двата вида безглутеново брашно с бакпулвера.

Прибавяме ги към мокрите съставки.

Разбиваме добре с миксер сместа за безглутеновия сладкиш.

Изсипваме готовата смес във намъзнена и поръсена с брашно форма.

Печем в предварително загрята фурна на 200°C за 20 мин или до суха клечка.

Имате страхотен и пухкав безглутенов кекс с царевично брашно, който се грижи за вашата правилна диета.

Вижте също как да си направите безглутенови гофрети или пухкави мъфини без глутен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: