Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена Риба»Котлети от паламуд с гъбено-сметанов сос

Котлети от паламуд с гъбено-сметанов сос

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Котлети от паламуд с гъбено-сметанов сос1 / 2
08/08/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • паламуд - 4 котлета
  • брашно - 3 с.л.
  • зехтин - 4 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
  • За соса
  • зехтин - 2 с.л.
  • чесън - 4 скилидки
  • гъби - 300 г
  • вино - 1 ч.ч. бяло
  • сметана - 1 ч.ч.
  • горчица - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете рибата със сол и черен пипер. Оваляйте котлетите в брашното и изпържете в сгорещения зехтин до златисто.

Пригответе соса, като запържите в зехтина гъбите, нарязани на ситно и счукания чесън. Овкусете със сол и черен пипер. Сипете виното и варете от 5 до 10 минути.

Прибавете сметаната и горчицата, разбъркайте добре и отстранете от огъня.

Залейте изпържените котлети със соса и ситно нарязания магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: