Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Мариновано свинско с гъбено-сметанов сос

Мариновано свинско с гъбено-сметанов сос

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Мариновано свинско с гъбено-сметанов сос
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Пропуснете обяда, за да може да изядете двойна порция от това уникално свинско за вечеря"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 800 г
  • черен пипер
  • къри
  • сол
  • за марината
  • горчица - 1 с.л.
  • майонеза - 1 с.л.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • газиран вода - 1/2 ч.ч.
  • за соса
  • гъби - 500 г
  • сметана - 350 мл
  • брашно - 1 с.л.
  • вода - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От свинското месо направете пържоли. Леко ги изтънете с чукче и овкусете с подправките.

В купа смесете горчицата, майонезата, виното и водата. Разбъркайте добре и сложете пържолите да се мариноват за 2-3 часа.

Сипете в тиган малко олио и запечете пържолите от двете страни за кратко. Подредете ги в гювеч.

В същата мазнина задушете гъбите, докато сменят цвета си. Налейте сметаната и след като кипне, добавете брашното, размито във водата.

Разбъркайте добре и залейте пържолите в гювеча. Печете ястието на 200 градуса за около 35 минути или докато омекне месото.

Маринованото свинско с гъбено-сметанов сос е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: